Vigtige tommelfingerregler

img

Barilla's tips til tilberedning af den perfekte pasta.


Barilla-pasta er fremstillet af den bedste kvalitet durumhvede, der giver en fantastisk smag, en gylden farve og en ‘al dente’-struktur. Pasta af en ringere kvalitet frigiver al sin stivelse, når den tilberedes, hvilket gør vandet uklart, og betyder, at pastaen mister sin form og struktur. Vores pasta bevarer både form og struktur under tilberedningen, hvilket betyder, at saucen lægger sig smukt på pastaen, og giver den perfekte smagsoplevelse: gylden farve og udsøgte måltider på tallerkenen.


Tilbered den perfekte pasta


1. Pasta er ikke bare pasta. Ikke alle pastaer er ens. Pastaens kvalitet afhænger af ingrediensernes kvalitet. En simpel test viser dig, om din pasta er af god kvalitet. Hvis vandet ikke skummer intenst, når det koger, forbliver klart under tilberedningen, og pastaen er gylden, må det være Barilla.

2. Vand, vand og atter vand. De fleste mennesker bruger ikke en gryde, der er stor nok, når de tilbereder pasta. Tommelfingerreglen er 1 liter vand pr. 100 gram pasta.

3. Salt. Salt i vandet er med til at fremhæve pastaens smag. Tilsæt salt når vandet når kogepunktet, og lige før du tilsætter pastaen. Det giver den bedste smag. Tilsæt 7 gram salt pr. liter vand.

4. Olie og vand skal ikke blandes. Med førsteklasses pasta som Barilla er der ingen grund til at tilsætte olie. Den vil blot lægge sig som en hinde på pastaen og få saucen til at glide af. Pasta af dårlig kvalitet kan kræve olie for at modvirke de store mængder stivelse, der frigøres, når pastaen tilberedes.

5. Skyl ikke. Igen – hvis du bruger Barilla-pasta, er der absolut ingen grund til at skylle. Der frigives kun en lille mængde stivelse under tilberedningen, så pastaen klistrer ikke sammen. Skylning vil rent faktisk fjerne pastaens lette stivelseshinde, som får saucen til at lægge sig fint på pastaen.

6. Al dente. Pasta bør tilberedes ‘al dente’. Det betyder bogstaveligt talt ‘til tanden’ eller med et let, fast bid. Ideelt skal du smage på den fra gryden, og færdigtilberede den på panden sammen med saucen over varme.

7. Vælg pasta efter saucen. Italienerne bruger mindre sauce, end vi typisk gør. Det er fordi de vil smage både pastaen og saucen. Så hvis pastaen er god, skal du passe på ikke at drukne den. Tommelfingerreglen er, at man skal bruge lige så meget sauce som pasta, og runde tilberedningen af pastaen af med at vende den i saucen. Pestosauce kan dog også bruges som en simpel sauce, og skal ikke opvarmes. Du skal blot vende den tilberedte pasta i pestoen.

8. Pasta er fremstillet af durumhvede. Bedre pasta er faktisk fremstillet af semolina, som produceres ved at male kerner af durumhvede. Barilla-pasta er fremstillet af 100 % durumhvede af høj kvalitet.